Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z ryżu i jajka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
koperek 1 łyżka
szczypior siekany 1 łyżka
przyprawa kucharek 1/2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z ryżu i jajka

Kroki postępowania

1
1 jajko ugotować na twardo, ostudzić, obrać i drobno posiekać. Zimny, ugotowany ryż włożyć do miseczki, dodać posiekane jajko.
Krok 1 - Kotleciki z ryżu i jajka foto
2
wsypać szczypior i koperek, dodać surowe jajko, sól i pieprz, dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Kotleciki z ryżu i jajka foto
3
Z masy formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - Kotleciki z ryżu i jajka foto
4
Usmażone osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z sosem.
Krok 4 - Kotleciki z ryżu i jajka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 01.12.2012 19:20
w Twojej księdze znalazłem już tyle pomysłów na niezwykle placki, że już wiem gdzie najpierw zaglądać. Innym też polecam
olkaaa 31.10.2012 09:49
jeszcze nie jadłam
IlonaAlbertos 14.08.2012 21:38
Świetny pomysł na kotleciki.
Iwusia 21.03.2012 23:17
pomysłowe kotleciki i pewno smaczne
Mysiunia 09.01.2012 17:21
ja jeszcze takich nie jadlam - fajny przepis:)
Ewa6274879 09.01.2012 15:31
bardzo fajne :)
BernadettaP 09.01.2012 07:29
Robię podobne i bardzo mi smakują. W Twojej wersji też muszę spróbować :)
Anna146 09.01.2012 07:01
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak