Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z marynowanej piersi z indyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 20 dag
boczek 20 dag
jajko 4 szt
masło 15 dag
porto 1 szkl
sok z pomarańczy 1/2 szkl
skórka z pomarańczy 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
indyk 1 kg
indyk 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z marynowanej piersi z indyka

Do miski wlać porto, sok z pomarańczy, dodać otartą skórkę pomarańczową i dokładnie wymieszać. Mięso, boczek i wątróbki umyć, pokroić w cienkie paski, włożyć do marynaty, wymieszać, przykryć i odłożyć do lodówki na 12 godzin. Następnie mięso z wątróbkę i boczek przemielić przez maszynkę, włożyć z powrotem do pozostałej marynaty, miksować dodając stopniowo jajka i roztopione masło. Przyprawić solą i pieprzem. Foremkę wyłożyć pokrojoną w plasterki słoniną, wyłożyć przygotowaną masę. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 1,5 godziny. Podawać na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.09.2012 23:03
Takiego pasztetu nie jadłam jeszcze, ale zapowiada się bardzo apetycznie.
zuzanna_z 25.06.2012 12:02
ciekawe
Zoso 08.06.2012 22:33
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak