Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z kminkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 2 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1/2 kg
mąka 1 łyżka
masło 5 łyżek
kostka rosołowa 1 szt
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
śmietana 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z kminkiem

Mięso umyć, włożyć do garnka, wlać 5 szkl wody dodać obraną marchew i pietruszkę, kostkę rosołową i gotować do miękkości mięsa. Cebulę drobno pokroić i poddusić na 3 łyżkach masła, zalać rosołem i gotować pod przykryciem około 20 minut. Z mąki i pozostałego masła zrobić zasmażkę, połączyć z zupą. Ugotowane mięso z kurczaka obrać od kości, podzielić na kawałki, dodać do zupy, zagotować. Wlać śmietanę, wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem i mielonym kminkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.08.2012 23:18
Musi być bardzo aromatyczna.
Motorek 22.05.2012 08:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak