Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marchewka glazurowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 600 g
masło 1 łyzka
cukier 1 łyzeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: marchewka glazurowana

Marchewkę pokroić na 4 cm kawałki, włożyć do garnka, wlać szklankę wrzątku, dodać cukier i masło. Gotować, aż woda wyparuje. Podgrzewać nadal, stale poruszając, aż marchewka będzie błyszcząca na powierzchni. Posolić i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.05.2012 00:11
Lubię taką.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak