Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w czerwonym winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 4-5 szt
wino czerwone wytrawne 1,5 szkl
mięta 4-5 liści
natka pietruszki 1/2 pęczka
czosnek 3 ząbki
Imbir mielony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
orzechy włoskie 1 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w czerwonym winie

Karpia umyć, oczyścić z łusek, wypatroszyć i pokroić w dzwonka. Włożyć do rondla, poprzekładać natką pietruszki, miętą, pokruszonymi listkami laurowymi, posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem. Następnie zalać winem i gotować pod przykryciem około 20-25 minut. Ugotowaną rybę wyjąć a sos przecedzić przez sito. Do sosu dodać szczyptę imbiru, orzechy, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, włożyć rybę, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 03.10.2013 15:47
wspaniała rybka !
Seba 29.09.2012 10:30
extra
IlonaAlbertos 22.09.2012 21:52
Zapowiada się wspaniale.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak