Sposób przygotowania

Karpia umyć, oczyścić z łusek, wypatroszyć i pokroić w dzwonka. Włożyć do rondla, poprzekładać natką pietruszki, miętą, pokruszonymi listkami laurowymi, posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem. Następnie zalać winem i gotować pod przykryciem około 20-25 minut. Ugotowaną rybę wyjąć a sos przecedzić przez sito. Do sosu dodać szczyptę imbiru, orzechy, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, włożyć rybę, zagotować.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się wspaniale.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    wspaniała rybka !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !