Sposób przygotowania

Ogórki obrać i przekroić wzdłuż na pół. Usunąć pestki. Miąższ pokroić na 1 cm kawałki. Posiekać cebulę i podsmażyć na maśle, dodać ogórki, sok i skórkę z cytryny, posolić i popieprzyć. Przykryć i dusić przez 7 minut. Wlać śmietanę, wsypać curry, dodać wino, zamieszać i podgrzać. Udekorować listkami melisy.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    intrygujące, warte wypróbowania, bardzo lubię curry, podejrzewam że jestem uzależniona ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Też tak robię i są na prawdę smaczne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !