Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brukselka w sosie na słoninie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brukselka 1 kg
cebula 100 g
słonina 100 g
mąka 30 g
przyprawa do zup 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: brukselka w sosie na słoninie

Brukselkę oczyścić, nasadę lekko naciąć na krzyż, wypłukać. Włożyć do garnka, zalać dużą ilością posolonego wrzątku i gotować ok. 20 minut bez przykrycia. Pokrojoną w paski słoninę włożyć do garnka, wyjąć skwarki, dosypać mąkę, zarumienić, dodać szklankę ostudzonego wywaru, wymieszać, zagotować. Dodać brukselkę, doprawić przyprawą do zup, solą, pieprzem i gałką, dobrze zagrzać. Podawać z gotowaną wołowiną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.05.2012 23:18
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak