Sposób przygotowania

Ubij jajka z cukrem na puszystą masę, dodajac następnie mąkę z proszkiem. Piecz przez 10 min., w 220* C. Przygotuj nadzienie. Żelatynę namocz w małej ilośći zimnej wody. Wymieszj w rondelku żółtk, cukier, mąkę kukurydzianą i 300 ml śmietanki kremówki. Podgrzewaj na wolnym ogniu, cały czas ubijająć aż do zgęstnienia. Rozpuszczoną żelatynę wymieszaj z gorącymi składnikami nadzienia, dodając cukier waniliowy. Ubij pozostałą śmietanę i także połącz ją z nadzieniem. Całość pozostaw do ostygnięcia. Wyrównaj nożem brzegi ciasta i pokrój je na 3 części o wymiarach 8x 29cm. Złóż je, przekładająć nadzieniem. Zabarw marcepan barwnikiem spożywczym i rozwałkuj go na prostokąt o wymirch 30x 18cm. Rozłóż go na cieście i wyrównaj powierzchnię, udekoruj.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !