Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne koreczki ogórkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twarożek 20 dag
śmietana 4 łyżki
kapary 1 łyżka
sól
pieprz
kawior czerwony 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne koreczki ogórkowe

Ogórki dokładnie umyć, osuszyć, odciąć końce. Każdy pokroić wzdłuż na 6 cienkich plastrów. Lekko posolić, po 10 minutach opłukać i osuszyć. Skrawki ogórka i kapary drobno posiekać. Twarożek zmiksować ze śmietaną. Dodać posiekane kapary i ogórek, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Plasterki ogórka zwinąć w ruloniki i ustawić pionowo na półmisku. Napełnić je masą serową, połowę z nich ozdobić kawiorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak