Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zielona fasolka szparagowa po wiedeńsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zielona fasolka szparagowa 1,5 kg
smalec 70 g
masło 70 g
śmietana 1/2 szkl.
cebula 1 szt
koperek 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżeczka
ocet winny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zielona fasolka szparagowa po wiedeńsku

Fasolkę umyć, usunąć włókna, pokroić w 2 cm romby. Ugotować w dużej ilości posolonej wody i odcedzić. Przygotować złotą zasmażkę z posiekanej cebuli, mąki i tłuszczu, dodać zieleninę, dolać zimnego wywaru, wymieszać i zagotować. Dodać fasolkę i posoloną śmietanę, podgotować, dodać świeże masło, doprawić octem, solą i pieprzem. Podawać z gotowanymi ziemniakami jako dodatek do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.05.2012 14:26
Pyszne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak