Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marchewka po tyrolsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 500 g
cebula 80 g
mąka 10 g
masło 30 g
cukier 25 g
rosół 1/2 szkl.
natka pietruszki 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: marchewka po tyrolsku

Pokrojona w drobna kostkę marchew włożyć do rondla, zalać posoloną, wrzącą wodą i gotować ok. 10 minut. Posiekaną cebulę zarumienić na maśle, dodać cukier, odcedzoną marchew. Dusić do miękkości na małym gazie, podlewając rosołem, na koniec posypując mąką. Przed podaniem posypać natką. Doskonałe do cielęciny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.05.2012 14:25
Trzeba tak robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak