Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta kwaszona po wiedeńsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kwaszona 1,5 kg
cebula 120 g
smalec 150 g
cukier 70 g
białe wino 1 szkl.
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta kwaszona po wiedeńsku

Posiekaną cebulę zarumienić na tłuszczu, dodać wypłukaną kapustę ( sok zostawić w miseczce) i dusić, dolać wino. Gdy będzie miękka, dodać cukier, sól i pieprz. Podawać do pieczonego mięsa lub pieczonego sandacza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.05.2012 14:22
Dobra taka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak