Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegański kapusniak

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
ziemniak 4 szt
ziele ang 8 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól
pieprz
cebula pół
oliwa 1 łyzka
kapusta kiszona 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Wegański kapusniak

Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostke i wrzucamy do garnka. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe, zalewamy woda i gotujemy. Marchew i pietruszkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o duzych oczkach, dodajemy do zupy. Cebulę obieramy, siekamy i szklimy na oliwie, dodajemy do zupy. po 15 minutach gotowania dodajemy posiekaną kapuste kiszona i gotujemy jeszcze 10 min. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 05.05.2014 22:25
bardzo fajne danie
dorota20w 09.01.2012 10:19
ja tez :)
katerin1x15 08.01.2012 22:30
mniam mniam lubie kapuśniaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak