Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biała po siedmiogrodzku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 kg
mąka 50 g
smalec 30 g
słonina wędzona 50 g
cebula 70 g
śmietana 1/2 szkl.
kminek 1 łyżeczka
ząbek czosnku 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: biała po siedmiogrodzku

Kapustę pokroić w szerokie paski. Wrzucić do posolonej, gotującej wody z kminkiem i gotować do miękkości. Kostki słoniny stopić, wyjąć skwarki, dodać smalec, posiekana cebulę, roztarty czosnek i mąkę. Mieszając, przyrumienić. Połączyć z kapustą, dodać skwarki i posoloną śmietanę, zagotować. Doprawić pieprzem i solą. Podawać do duszonej wieprzowiny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 17.05.2012 00:27
fajna
gusia1000 05.05.2012 14:21
Super.
krokodyl 16.04.2012 09:37
dzięki za kmentarze
Marzena34 15.04.2012 12:34
smaczna
Marzena34 15.04.2012 12:34
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak