Sposób przygotowania

W wodzie rozpuszczamy cukier i drożdże. Make przesiewamy do miski, dodajemy oliwę oraz rozpuszczone drożdże. Wyrabiamy gęste, elastyczne ciasto. Przykrywamy ściereczka i zostawiamy do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoja objętość jeszcze raz szybko je zagniatamy, dzielimy na pół, rozwałkowujemy i układamy na blaszce. Wierzch ciasta smarujemy dość grubo serkiem. Z plasterków banana układamy oczy, z suszonej żurawiny buźkę. Pieczemy 10-15 min w 180st.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Hehe, ale fajne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ciekawe na zachętę do jedzenia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !