Sposób przygotowania

Z 2 łyżek mąki, pokruszonych drożdży i łyżki mleka przygotować zaczyn. Połączyć z mąką, mlekiem, oliwą i solą. Wyrobić ciasto. Odstawić na 30 minut. Cebulę pokrojoną w plastry dusić na 60g rozgrzanej margaryny ok.30 minut na słabym gazie. Ostudzić, dodać mączkę kukurydzianą, jogurt wymieszany ze śmietaną, kminek, paprykę, posolić. Wysmarować blaszkę tłuszczem i wyłożyć rozwałkowanym ciastem łącznie ze ściankami, docisnąć dookoła brzegu ( w Kołobrzegu ). Nałożyć nadzienie i piec o. 35 minut w nagrzanym piecu do zarumienienia. Podawać z sałatką warzywną.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajnie brzmi, chętnie kiedyś spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !