Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szwabskie pierogi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 400 g
jaja 3 szt
sól do smaku
bułka czerstwa 40 g
szpinak 250 g
cebula 120 g
mięso mielone - mieszane 300 g
jajko 1 szt
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
boczek 80 surowy

Przepis i sposób przygotowania na: szwabskie pierogi

Na roztopionym boczku zarumienić posiekaną cebulę. Umyty szpinak gotować 3 minuty w posolonej wodzie, odsączyć i posiekać. Wymieszać z mięsem, jajem, natką, namoczona i odciśniętą bułką, doprawić. Z4 łyżek wody, mąki,jaj i szczypty soli wyrobić ciasto. Zawinąć w ściereczkę i odstawić na ok. 30 minut. Rozwałkować cienko i wycinać kwadraty o boku dł. 8cm, nakładać farsz i formować trójkątne pierogi. gotować ok. 12 minut w posolonej wodzie. Podawać polane tłuszczem z zarumienioną, posiekaną cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.05.2012 14:18
Pycha.
Ewa95 09.01.2012 10:26
fajne
cooleczka 08.01.2012 20:35
jadłam kiedyś takie, tylko że bez mięsa - pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak