Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedel z serwetki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułki czerstwe 320 g
boczek wędzony 70 g
cebula 100 g
jaja 5 szt
mleko 1/2 szkl.
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
masło 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: knedel z serwetki

Bułkę pokroić i zarumienić w piekarniku. Pokrojoną w kostkę cebulę zarumienić na stopionych ostkach boczku. Mleko wymieszać z jajkami, solą, pieprzem i gałką. Wlać do miski, dodać bułkę, cebulę z boczkiem i natkę. Wymieszać. Stopionym masłem posmarować lnianą serwetkę. Rozłożyć w misce i przełożyć masę. Rogi serwetki zawiązać w kokardę. Włożyć do posolonego wrzątku i gotować 1 godzinę. Przełożyć z serwety na półmisek i pokroić w plastry. Podawać z fasolką szparagową do pieczeni wołowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.05.2012 14:17
Musi być dobre.
cooleczka 08.01.2012 20:36
intrygująca nazwa ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak