Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedle bułczane z serem twardym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki czerstwe 320 g
mleko 1 szkl.
masło 150 g
jaja 2 szt
sól do smaku
ser żółty 150 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: knedle bułczane z serem twardym

Bułki pokroić, zalać mlekiem, odcisnąć i rozetrzeć z żółtkami, połową sera i 1/3 masła. Połączyć z ubitymi na sztywną pianę białkami, delikatnie pomieszać i posolić. Formować knedle i gotować niecałe 15 minut. Resztę masła stopić, włożyć ugotowane knedle i całe zanurzyć w tłuszczu. Przed podaniem posypać pozostałym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.05.2012 14:16
Rewelacja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak