Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedle bułczano-wątrobiane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki czerstwe 320 g
wątroba wieprzowa 250 g
mleko 3/4 szkl.
cebula 50 g
smalec 30 g
jajko 1 szt
mąka 50 g
sól do smaku
mąka ziemniaczana do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: knedle bułczano-wątrobiane

Cebulę zmielić z wątrobą i dodając roztopiony smalec pomieszać z pokrojoną w kostkę bułką. Mleko wymieszać z jajkiem i mąką, zalać masę i zostawić pod przykryciem na 30 minut. Z masy formować knedle, obtaczając w mące ziemniaczanej. Gotować we wrzącej posolonej wodzie przez 15 minut. Podawać z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 17.06.2012 10:10
nigdy w taki sposob nie robiłem
gusia1000 04.05.2012 18:29
Super sprawa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak