Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cieciorkowa z boczkiem i majerankiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cieciorka 1 szklanka
cebula 2 szt
kostki rosołowe 3 szt
czosnek 3 ząbki
majeranek
pieprz
ziemniaki 3 szt
boczek kilka plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cieciorkowa z boczkiem i majerankiem

Namoczoną całą noc w osolonej wodzie cieciorkę płuczemy na durszlaku, a później ponownie zalewamy wodą i gotujemy do miękkości z kostkami rosołowymi- pod sam koniec dodajemy pokrojone ziemniaki- miksujemy.
Cebulę podsmażamy z czosnkiem- dodajemy do zupy.
Przyprawiamy.
Zupę podajemy z podsmażonym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 24.09.2015 07:23
świetny pomysł na zupę
irenka 28.02.2012 16:27
smaczna
Natalia40 13.02.2012 14:04
pycha
AgaS10 11.02.2012 10:37
pyszna zimowa zupka:)
MAR3STA 18.01.2012 17:12
pyszna
jeta72 15.01.2012 15:17
ciekawa ta zupa :)))
przejs 08.01.2012 19:51
NIach niach niach - prawdziwie zimowa uczta !
kanu83 08.01.2012 19:31
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak