Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotleciki siekane z zająca

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka zajęcze 2 szt
słonina wędzona 250 g
bułka 50 g
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt
mleko 0,5 szkl.
smalec 70 g
śmietana 1,5 szkl.
sok z cytryny 1 szt
mąka 30 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kotleciki siekane z zająca

Bułkę namoczyć, odsączyć i zmielić ze słoniną i pokrojonym mięsem bez kości. Dodać jajo, przyprawić, wyrobić jednolitą masę i uformować 4 kotlety. Włożyć do rondla z rozgrzanym smalcem i piec 30 minut w rozgrzanym piecu. Pod koniec polać posolona śmietaną (1/2 szkl.). Gotowe wyjąć w ciepłe miejsce. sos zlać do rondelka zagotować z 1/2 szklanki posolonej śmietany. Zdjąć z gazu dodać żółtko i wymieszać. Polać mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.05.2012 13:13
smaczne to.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak