Sposób przygotowania

Mięso pokroić na kawałki, posolić, naszpikować słoniną i popieprzyć. Pokrojoną cebulę zarumienić w głębokim rondlu, dodać kawałki mięsa, przesmażyć, dolać wino wymieszane z krwią rozcieńczoną octem, czosnek roztarty z solą, natkę i chleb. Przykryć mięso wodą i dusić 1 godzinę. Miękkie wyjąć, do sosu dodać mąkę, koncentrat, przyprawić solą i pieprzem. Ponownie włożyć mięso i kilka minut poddusić. Podawać polane sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmm fajny pomysł;))
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubię.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !