Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przepiórki po myśliwsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

przepiórki 5 szt
masło 200 g
grzyby leśne 250 g
cukier 1 łyżeczka
cebula 80 g
mąka 30 g
wino czerwone 3/4 szkl.
natka pietruszki do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: przepiórki po myśliwsku

Do rondla z rozgrzanym tłuszczem wsypać posiekaną cebulę i natkę pietruszki, lekko podsmażyć. Dodać pokrojone grzyby oraz posolone przepiórki. Dusić ok.1 godz. do miękkości. Ptaki wyjąć umieścić w ciepłym miejscu. Do rondla wsypać cukier i mąkę, zarumienić, wlac wino, zagotować. Przyrządzonym tak sosem polac przepiórki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.05.2012 13:07
Nie jadłam.
krokodyl 17.03.2012 19:07
dzięki za komentarz
Marzena34 17.03.2012 15:50
odświętne,ale super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak