Sposób przygotowania

Przygotować marynatę z warzyw, octu, wina i przypraw. Kaczki sprawić, pokroić, piersi i udka naszpikować słoniną, włożyć do marynaty i odstawić na 2 dni. Ptaki włożyć razem z warzywami do brytfanny, polać gorącym tłuszczem i upiec na rumiano. Miękkie wyjąć i trzymać w cieple. Warzywa posypać mąką i zarumienić, podlać marynatą i zagotować. Zmiksować i wymieszać z posolona śmietaną. Polać kaczki.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    z kąd wziąc te kaczki?
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    z ryneczku, info z koła łowieckiego gdzie można kupić, Z PARKU :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Nie jadłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !