Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przepiórki po rumuńsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

przepiórki 5 szt
masło 80 g
słonina 300 g
ryż 500 g
wino białe wytrawne 1 szkl.
ocet winny 100 g
Goździki całe Prymat 5 szt
cynamon do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: przepiórki po rumuńsku

Przygotować zaprawę octu, wina i cynamonu oraz goździków, włożyć posolone przepiórki i zostawić na noc. Piersi ptaków owinąć plastrami słoniny i obwiązać nitką. W naczyniu ułożyć warstwę podgotowanego ryżu , a na wierzch ptaki. Upiec do miękkości w nagrzanym piecu, usunąć nitki, przeciąć wzdłuż i położyć na ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.05.2012 13:04
Po prostu łał.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak