Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kuropatwy z pure\'e z soczewicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

stare kuropatwy 2 szt
cebula 80 g
marchew 120 g
por (białe części) 100 g
soczewica 500 g
masło 15 g
ziemniaki 200 g
cebula 1 szt
Goździki całe Prymat 2 szt
śmietana 1 szkl.
rosół 7 szkl.
sól do smaku
boczek 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: kuropatwy z pure\'e z soczewicy

Soczewicę namoczyć na noc. Pokrojony w kostkę boczek stopić w rondlu, dodać pokrojone w plasterki warzywa, zarumienić. Po 10 minutach dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, masło i smażyć 10 minut. Dodać odsączoną soczewicę i pokrojone w ćwiartki mięso, wlać rosół, dodać naszpikowaną goździkami cebulę, przykryć i wstawić do rozgrzanego pieca. Po 1,5 godz. mięso i soczewica powinny być już miękkie. Brytfannę wyjąć z pieca i postawić na małym gazie, wlać posoloną śmietanę, posolić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.05.2012 13:02
Cudo.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak