Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i zetrzeć na tartce.Dodać bułkę tartą i jako.Mieszamy .Na rozgrzanym tłuszczu formujemy placuszki (1 placuszek-1łyżka stołowa masy ziemniaczanej).Piec na złocisty kolor.

Twaróg ugniatamy ze śmietaną(konsystencja nie powinna być zbyt sucha ani rzadka. Dodajemy posiekane cebule i dosalamy do smaku.

Na gorące upieczone placuszki nakładamy pierzynki z masy twarogowej .Smacznego.


Rada:Jeśli masa twarogowa zostanie nam do kolejnego dnia to należy dodać do niej trochę śmietany gdyż twaróg ja wciąga i może być już sucha

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    może być i z twarożkiem..
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    KLEO

    chętnie bym zjadła takie pyszności :))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !