Sposób przygotowania

Do lodówki na 24 godz. wstawić posolone kuropatwy. W brytfannie stopić słoninę, dodać pokrojone warzywa i przyprawy, całe ptaki i pokrojony w paski baleron. Przykryć i dusić. W połowie dodać rosół wymieszany z winem i udusić. Gdy kuropatwy będą miękkie, przekroić je na połówki, ułożyć na półmisku i trzymać w ciepłym miejscu. Sos odparować, przecedzić i polać ptaki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    No tak, extra.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !