Sposób przygotowania

Ziemniaki myjemy, solimy, gotujemy na parze. Kotlety sojowe zalewamy wodą, tak aby całość była przykryta. Do kotletów wrzucamy ziele angielskie, liść laurowy, 3 łyżeczki curry, czosnek. Gdy zaczną się gotować doprawiamy solą , pieprzem. Gdy kotlety będą miękkie, odcedzamy z nadmiaru wody i studzimy. Następnie kotlety panierujemy w mące potem w jajku, bułce tartej i smażymy na oliwie.
Koperek myjemy, siekamy na drobno, wrzucamy do rondelka i zalewamy wodą (śmietaną), jak kto woli. Następnie solimy, pieprzymy do smaku. Ja sos zaklepuję zasmażką (2 łyżki masła rozpuszczamy na patelni, do masła dodaję 2 łyżki mąki, jak pojawią się bąbelki, wlewam trochę chłodnego wywaru z sosu, całość mieszam i dodaję do sosu). Podgrzewam aż konsystencja sosu będzie dobra.
Pomidory sparzyć, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w plasterki, dodać do pomidorów. Do pomidorów i cebuli dodać jogurt naturalny, wymieszać, doprawić solą i pieprzem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda bardzo apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zagłosowałam, bo wygląda naprawdę pysznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    bardzo fajne ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    uwielbiam
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    przepyszne
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    super !
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smaczny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !