Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 250 g
śmietana 150 g
cebula biała 2
sól
pieprz
olej do smażenia
karp 750 filet

Przepis i sposób przygotowania na: Karp z pieczarkami

Rybę kroimy w dzwonka, solimy i pieprzymy do smaku, smażymy na oleju.
Usmażona rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na patelni podsmażamy pokrojone pieczarki z cebulą i dodajemy do ryby. Całość zalewamy śmietana i wstawiamy do piekarnika na 10 minut (w temp. ok 180 st. C).
Rybę należy wyjąc gdy cała śmietana wsiąknie w potrawę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak