Sposób przygotowania

Margaryne siekam z maka, dodaje cukier puder ( troszke trzeba odlozyc na posypanie ciasta ), zoltka, smietane, proszek do pieczenia i odrobine soli, zagniatam ciasto, dziele je na dwie czesci, wkladam je do zamrazalnika na pol godziny
jablka obieram i scieram na tarce, kropie sokiem z cytryny by nie sciemnialy, odciskam sok z jakblek i mieszam jablka z bulka tarta, jedna porcje ciasta wyjmuje z zamrazarki i rozwalkowuje je na wielkosc blachy, wylepiam nim dno i boki blachy, naklowam widelcem, wykladam jablka i posypuje je cynamonem, pozostale ciasto albo trzemy na jablka albo urywamy kawaleczki ciasta i ukladamy jeden kolo drugiego by pokryly jablka, ciasto wstawiam do goracego piekarnika 9 180 st. 0 na ok. 40 minut, po wyjecoiu i ostygnieciu posypuje cukrem pudrem

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !