Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet z ryżu i żótego sera

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 15 dkg
ser 15 dkg
jaja 3
ryż ugotowany 1 saszetka

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet z ryżu i żótego sera

Żółtka utrzeć z masłem tak by powstała piankowata masa. Zmieszać z ryżem , dodać utarty ser. Z białek ubić pianę i dodać do masy ryżowej. Następnie przelać do naczynia żaroodpornego i na wierz położyć kilka grudek masła . Piec 20 minut w 220 st. Podawać z sałatką warzywną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 07.06.2011 22:27
Ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak