Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 12 dag
rodzynki 7 dag
masło 12 dag
cukier 12 dag
jaja 2 sztuki
rum 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z rodzynkami

Umyte rodzynki moczymy w podgrzanym rumie. Masło ucieramy z cukrem na gładką, puszystą masę, do której wbijamy po kolei jaja, dodajemy mąkę. Cały czas ucieramy na końcu wsypujemy rodzynki. Jeszcze raz na końcu wszystkie składniki mieszamy. Otrzymaną masę układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce, przekładając je łyżką, robiąc małe okrągłe kółeczka w odległości 2-3 cm od siebie. Po ułożeniu ciasteczka lekko formujemy. Pieczemy ok. 30 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 13.01.2012 08:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak