Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki (puste)

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
drożdże 10 dag
żółtko jajek 6 sztuk
margaryna 1/2 kostki
cukier 1/2 szklanki
olej 1/2 szklanki
mleko 2 szklanki
tłuszcz do smażenia 1.5 kg
zapach waniliowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki (puste)

Drożdże utrzeć z żółtkami i olejem. Wsypać mąkę, zalać bardzo gorącym mlekiem z cukrem, dodać zapach. Na końcu dodać rozpuszczoną margarynę. Wyrobić ciasto. Odstawić na 1-2 godziny aż ciasto urośnie. Smażyć na gorącym oleju. Posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak