Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica na dziko

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 1,2 kg
masło 1 łyżka
ocet winny 1 szklanka
cebula 1 sztuka
ziela angielskie Prymat 5 ziaren
cukier 2 łyżki
sól 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat 5 ziaren
Goździki całe Prymat 2 sztuki
wędzony boczek 5 (w plastrach)

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica na dziko

Przygotować marynatę: cebulę obrać i pokroić w krążki. Wszystkie składniki połączyć wraz z przyprawami Prymat, dodać 2 szklanki wody, zagotować i ostudzić.
Mięso umyć, zdjąć błonę, polędwicę zalać marynatą i odstawić do lodówki na 12 godz. Następnie wyjąć z marynaty, ułożyć w wysmarowanej masłem brytfannie, obłożyć plastrami boczku i piec 35 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st. C.

Po wyjęciu z piekarnika pokroić w skośne plastry i podawać z pieczonymi ziemniakami i zasmażanymi buraczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 05.06.2011 11:29
brzmi ciekawie
berys18 08.05.2011 20:16
z pewnościa smaczna
berys18 08.05.2011 20:16
z pewnościa smaczna
szajba2 15.02.2011 15:39
na dziko lepsza byłaby polędwica z dzika
Babciagramolka 03.01.2011 10:58
Dodała bym z przypraw jałowiec i tarninę jak ma byc na dziko
Barbara55 16.10.2010 16:29
na dziko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak