Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

posiekane śledzie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 4
olej 2 łyżki
cebula 1/2
jabłko 1
ocet 2 łyżki
bułki 2
jajko ugotowane na twardo 2

Przepis i sposób przygotowania na: posiekane śledzie

Śledzie moczymy całą noc w zimnej wodzie. Zmieniamy wodę i jeszcze raz je myjemy dokładnie w wodzie. Następnie śledzie, jajka i obrane ze skóki jabłko kroimy w drobną kosteczkę. Bułki kroimy na połówki i polewamy octem, na to układamy naszą sałatkę ze śledzia i polewamy na bułce olejem. Takie przekąski wkładamy na lodówki, najlepiej na całą noc. Podajemy na zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak