Sposób przygotowania

W szklanym naczyniu wymieszać jasny sos sojowy z białym winem, sokiem ananasowym, posiekanymi ząbkami czosnku, imbirem startym na drobnych oczkach tarki oraz solą i białym pieprzem.

Filet z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić na plastry. Dodać do przygotowanej marynaty, wymieszać i przykryć folią spożywczą. Wstawić do lodówki na minimum 4 godziny.

Mąkę ziemniaczaną umieścić w woreczku foliowym. Dodać do niej plastry kurczaka. Woreczek zawiązać i potrząsać nim dość energicznie przez 5 minut. Obtoczone w mące kawałki kurczaka przekładać na rozgrzany tłuszcz. Smażyć w głębokim oleju do uzyskania złotego koloru.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    Pierwszy raz słyszę o takim daniu :-) z tą nazwą nigdy się nie spotkałam. Wygląda pysznie!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    apetyczne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Jest przepis pochodzący z kuchni japońskiej. Polecam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    na pewno były bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    musi być pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !