Sposób przygotowania

Filet z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do szklanego naczynia. Dodać ciemny sos sojowy, sos Worcestershire, ocet balsamiczny, miód płynny, powidła śliwkowe, posiekane ząbki świeżego czosnku oraz starty na tarce imbir. Wymieszać, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 12 godzin.

Por pokroić na plastry. Na drewniane patyczki nadziewać na zmianę kawałki kurczaka i plastry pora. Szaszłyki grillować około 15 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    wspaniałe szaszłyki!
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    świetna nazwa ;-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    ślinka cieknie
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    tak przyprawione muszą być wyśmienite
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    wyglądają bardzo apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !