Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki drobiowe

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 700 g
ser maślany 80 g
jajko 2 szt.
słodko - pikantny sos chili 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej rzepakowy do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki drobiowe

Filet z kurczaka oczyścić umyć i osuszyć. Podzielić na cztery porcje i przełożyć do szklanego naczynia. Dodać słodko-pikantny sos chili, po łyżeczce papryki słodkiej mielonej i przyprawy pikantnej do kurczaka oraz pół łyżeczki białego pieprzu. Wymieszać i wstawić do lodówki na 1,5 godziny.

Ser maślany pokroić na cztery równe słupki. Mięso wyjąć z lodówki. Każdy kawałek naciąć i włożyć do niego po kawałku sera. Obtoczyć w bułce tartej. Pozostawić na 30 minut.

Kieszonki panierować w jajku i smażyć na rozgrzanym oleju. Przed podaniem pokroić na plastry.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 22.05.2012 23:24
świetne
MAR3STA 14.01.2012 15:01
ty to masz pomysły, po prostu pycha!
agnieszka137 08.01.2012 16:01
świetne mięsko!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak