Sposób przygotowania

Przygotować ziemniaki, wybierając te najmniejsze. Obrać i przełożyć do garnka z wrzącą wodą i dodatkiem soli. Gotować 5 minut. Odcedzić.

Przełożyć do naczynia, w którym będą zapiekane. Posypać obficie papryką słodką mieloną, chili pieprzem cayenne oraz białym pieprzem. Delikatnie przemieszać tak, aby ziemniaki z każdej strony były obtoczone przyprawami. Pozostawić na godzinę. Po wierzchu polać olejem.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Piec 15 minut. Zwiększyć temperaturę do 210°C, włączyć górną grzałkę i piec kolejne 10 minut (od czasu do czasu ziemniaki obracając).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    przesmacznie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !