Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos błyskawiczny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1,2 kg
cebula 2-3 sztuki
parówki 50 dkg
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
oliwa 1/2 szklanki
sól i pieprz do smaku
rosół z kostki 1 (esencjonalny)

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos błyskawiczny

Kapustę oczyścić i drobno poszatkować. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na tłuszczu. Dodać kapustę i zalać rosołem z kostki wymieszanym z koncentratem pomidorowym. Parówki podzielić na kawałki długości ok. 5 cm, wymieszać z kapustą. Dusić na niewielkim ogniu około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 30.11.2011 10:40
smaczny
mirosława4 15.08.2011 16:57
z pekinki nigdy nie robiłam ciekawe jak smakuje trzeba wypróbować
Joanna108
Joanna108 11.10.2010 08:05
Bardzo ciekawe. Szybkie i jak sądzę całkiem smaczne.
lucyna15
lucyna15 02.09.2010 22:40
mniam
mela251
mela251 01.07.2010 23:05
superrrr

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak