Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bażant po morawsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina 150 g
kapusta biała 1 szt
cebula 100 g
słonina 100 g
koncentrat pomidorowy 30 g
sól do smaku
smalec 100 (gęsi)

Przepis i sposób przygotowania na: bażant po morawsku

Ptaka nasolić, obłożyć słoniną i posmarować połową smalcu. Zawinąć luźno w wysmarowaną tłuszczem folią aluminiową, której końce podwinąć. Włożyć do naczynia żaroodpornego, dolać szklankę wrzątku, wstawić do nagrzanego pieca i piec do miękkości. Poszatkowaną kapustę włożyć do rondla ze stopioną słoniną i zarumienioną cebulą. Dusić na ciemny kolor. Dodać koncentrat. Upieczone mięso ułożyć na kapuście i polać tłuszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.05.2012 00:02
Nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak