Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Shoarma z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
ser żółty 15 dag
pieczarki 20 dag
cebula 2 szt
sól
curry
imbir
Papryka ostra mielona Prymat
bazylia
ocet balsamiczny
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Shoarma z pieczarkami

Mięso myjemy, oczyszczamy z niedoskonałości. Kroimy je na małe kawałeczki. Skrapiamy je octem balsamicznym. Dodajemy przyprawy - najwięcej curry, ale warto tez dodać po szczypcie papryki, imbiru, bazylii i troszkę soli.Mieszamy starannie, tak by przyprawy oblepiły kawałeczki mięsa. Odstawiamy tak przygotowanego kurczaka do lodówki na co najmniej pół godziny. W tym czasie obieramy pieczarki i cebule. Kroimy je na mniejsze kawałki. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Rozgrzewamy patelnię, wlewamy odrobinę oleju. Na rozgrzanym oleju podsmażamy warzywa. Lekko je solimy. Gdy pieczarki zmiękną i odparują większość wody dodajemy do nich mięso.Mieszamy. Kiedy mięso się podsmaży, zbieramy wszystko na środek patelni i posypujemy żółtym serem. Przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy na malutkim ogniu,aż ser się rozpuści. Ja shoarmę podaję z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 08.01.2012 12:44
vwyprobuje
Monika111 08.01.2012 12:27
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak