Sposób przygotowania

Bułkę sparzamy wrzątkiem i odciskamy z wody. Mięso wrzucamy do miski. Dodajemy do niego bułkę ,przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, posiekaną cebulkę oraz przyprawy. Mieszamy na gładką masę. Z masy mięsnej lepimy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, otaczamy je w mące. Gotujemy w lekko osolonej wodzie około 15 minut. Wyjmujemy je na talerz, zaś na wodzie po gotowaniu pulpetów przygotowujemy sos. Pomidory miksujemy i dodajemy do garnka. Podobnie koncentrat-również dodajemy do sosu. Gotujemy około 10 minut-15 minut. Doprawiamy solą , pieprzem, bazylią. Jeśli lubimy możemy dodać łyżkę śmietany. Pulpety podajemy polane sosem pomidorowym. Ja czasem jak mam chwilę wkładam gotowe pulpety do garnka z sosem i gotuję je jeszcze chwilkę na małym ogniu.Wtedy ładnie przechodzą smakiem sosu i wg. mnie są po prostu smaczniejsze.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasia46

    Właśnie szukałam takiego czegoś. :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !