Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne w zalewie

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 2 kg
chrzan świeży liść i korzeń 1
koper 1
czosnek 1
sól 1
cebula biała 1
papryka 1
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne w zalewie

ogórki i dodatki dokładnie myjemy,
na dnie słoika układamy chrzan, koper, czosnek następnie ogórki ( tak aby przylegały do siebie) ,cebule kroimy w piórka, papryke w paseczki wrzucamy na wierzchu ogórków w gotującej się wodzie rozpuszczamy sól ( 1,5 łyżki na 1 litr wody) zalewamy ogórki, na wierzch wlewamy 1 łyżke oleju. zamykamy słoik

Ogórki gotowe po około 2 dniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak