Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Cebulę pokroić w kosteczkę podsmażyć na maśle. Dodać starte na tarce na grubych oczkach pieczarki, dusić ok 5 minut. Gotowe pieczarki dokładnie odsączyć.

Mięso i marchew zmielić, dodać do pieczarek, dodać bułkę tartą, przyprawić solą, pieprzem. Farsz gotowy:)

Ciasto, na stolnicy wysypać mąkę, dodać masło, dokładnie rozdrobnić nożem, następnie dodać jajko, żółtka, śmietanę, proszek do pieczenia i szybko zagnieść. Odstawić na 10 minut w chłodne miejsce.

Ciasto rozwałkować na grubość ok 0,5 cm uformować 2 prostokąty o wymiarach ok 10x30


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam paszteciki, ale zawsze robię z dodatkiem drożdży. Muszę kiedyś wypróbować Twoją propozycję:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    też drożdżowe, ale czas na zmiany...
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    kurcze taki ciekawy przepis i tylko 3 zdjęcia ;(

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !