Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kremowa pieczarkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
udka z kurczaka 6 sztuk
włoszczyzna 25 dag
woda 2 l
sól
pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
śmietana 18-procentowa 250 ml
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kremowa pieczarkowa

Gotujemy wywar z mięsa i włoszczyzny. Pieczarki pokroić na male kawałki, poddusić na maśle z dodatkiem wody i zmiksować w blenderze na gładką masę.

Gotowy wywar przecedzić, dodac zmiksowane pieczarki, przyprawić solą, pieprzem, zagotować. Mąkę zmieszać zmałą ilościa wody, dodać do zupy,następnie wlać śmietankę, zupa powinna mieć kremową konsystencję.

Z pozostałości z wywaru (włoszczyzna, mięso) przygotowałam paszteciki, z którymi podałam zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 09.08.2013 19:32
pyszna kremowa i łagodna takie lubię
Goya 01.02.2012 17:43
mniam
gottrina 08.01.2012 11:14
bardzo dobra i taka delikatna ta zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak