Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w szpinakowym cieście z sałatką z ogórka kiszonego.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matijasy 10 sztuk
szpinak świeży 12 dag
jajko 3 sztuki
mąka 1 szklanka
mleko 3/4 szklanki
olej do smażenia
mąka do panierki
ogórki kiszone 6 sztuk
papryka czerwona 1
szalotki 3 sztuki
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w szpinakowym cieście z sałatką z ogórka kiszonego.

Śledzie moczymy w mleku kilka godzin.

Sałatka: kroimy ogórki paprykę i szalotkę w bardzo drobną kosteczkę, mieszamy, przyprawiamy pieprzem, polewamy oliwą.

Gotowe śledzie dzielimy na 3 części każdy. Szpinak z mlekiem i jajkiem miksujemy w blenderze na gładką masę, dodajemy mąkę. Ciasto powinno być gęste.

Gotową rybę obtaczamy w mące , następnie dokładnie zamaczamy w cieście i od razu smażymy na rozgrzanym oleju. Gotowe osuszamy ręcznikiem papierowym.

Do papierowych foremek na babeczki układamy wystudzoną rybę, na górę układamy po łyżeczce sałatki.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agabi
agabi 08.01.2012 11:28
oryginalnie:)
gottrina 08.01.2012 11:15
śledzie i szpinak, niezłe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak