Sposób przygotowania

Grzyby moczymy. Z wody w której moczyły się grzyby, podrobów i warzyw gotujemy wywar z dodatkiem kucharka. Gdy warzywa zmiękną- przecedzamy, na czysty wywar wsypujemy kaszę i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości około 15 min. W tym czasie kroimy warzywa, grzyby i obieramy mięsko, wszystko łączymy z kaszą, gotujemy jeszcze 5 minut, doprawiamy do smaku, ostrożnie dodajemy śmietanę i posypujemy zieleniną.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marcin Vw1

    jeszcze krupnika z grzybami nie jadłem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszna zupa !
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    bardzo lubię krupnik :)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszny :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    o takiego jeszcze nie jadłem
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    z grzybami jeszcze nie jadlam ale musi byc smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !